Sağlık ve Toplum Çalışma Grubu Altıncı Toplantısı

7 Ekim 2018 Pazar Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim Sağlık Vakfı Beylerbeyi Merkezimizde Sağlık ve Toplum Çalışma Grubunun (STÇG) 6. Toplantısı düzenlendi. “STK’ların Kararlar ve Kanaatlerle İlişkisi” konulu bu toplantısında Yaşama Dair Vakfı kurucu üyesi Sn. Mehmet Ali Çalışkan “STK Dünyasını Tanıyalım” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Sunumda YADA‘ nın 2014 yıllında STK’lar üzerine yaptığı araştırma raporundan bölümler aktarıldı.
Çalışkan araştırmada; STK‘ların hem kamuoyu ve siyasetle nasıl bir etkileşim kurduğunu hem de yurttaşlarla nasıl bir bağ kurduğuna dolasıyla algı ve tecrübe üzerine odaklandıklarından bahsetti
Türkiye’de 18 yaş üzeri nüfusun %12 si gönüllü olarak bir STK’ya üye. Bunların arasında mükerrerler de var. Danimarka’da bu oran % 300. STK üyelerinin % 70 i orta yaş ve % 86’sı erkek % 43’ü üniversite mezunu.
Sunum bitiminde STK’ların sermaye ile olan hegemonik ilişkileri üzerine tartışıldı. Bir sonraki toplantının içeriği, tarihi ve mekanı konusunda karar verilerek program sona erdi
#stçg

#sağlıkvetoplumçalışmagrubu