Mülteciler ve Sosyal Hizmet Kongresi

Mülteciler ve Sosyal Hizmet Kongresi Mülteciler ve Sosyal Hizmet Kongresi Mülteciler ve Sosyal Hizmet Kongresi Mülteciler ve Sosyal Hizmet Kongresi Mülteciler ve Sosyal Hizmet Kongresi

11-12 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Aydın Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nin birlikte düzenlediği "Mülteciler ve Sosyal Hizmet"  başlıklı kongreye vakfımız bir sunum ve stantla katılım sağladı.  Kongrenin ilk gününde Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim Sağlık Vakfı ve İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı'nın çalışmalarını tanıtmak için fuaye alanına standımız kuruldu.Kongrenin ikinci gününde ise Sosyal ve Sağlık İşleri Sorumlumuz Sosyal Çalışmacı Yasemin BİLSEL İLGÜN "Düzensiz Göçmenler  Sağlığı ve Sosyal Hizmet" adlı sunumla katıldı. Sunumda vakfımızın  yürüttüğü Göçmen Sağlığı Destek Projesi tanıtıldı. Düzensiz göçmenlerin sağlığını belirleyen etkenler ve sağlık hizmetlerine erişimindeki sorunlar tartışıldı. Tıbbi sosyal hizmet desteğinin bu açıdan önemi örnek vakalar üzerinden anlatıldı.Sunumun sonunda kongreye  katılımımızdan dolayı teşekkür belgesi verildi.

up