Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı Rehberi

Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı Rehberi Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı Rehberi

Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim Sağlık Vakfı’nın 2017 Ağustos ayında başladığı sağlık güvencesi olmayan ekonomik açıdan dezavantajlı  göçmenlere yönelik yürüttüğü Göçmen Sağlığı Destek Programı devam etmektedir. Programımız kapsamında Avustralya hükümetinin finanse ettiği, Avustralya Büyükelçiliği’nin Doğrudan Yardım Programı (DAP) küçük ve esnek hibe programı ile 2018 Mart ayında desteklediği “Kumkapı Bölgesindeki Düzensiz Göçmen Kadınların Üreme Sağlığı Hizmetlerine Erişimlerinin Arttırılması Destek “ projemizin eğitim ayağındaki Üreme Sağlığı Rehberi yayınlanmıştır.
Sağlık güvencesi olmayan göçmen kadınların yaşadıkları üreme sağlığı ile ilgili sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak “Üreme Sağlığı Rehberi “ İngilizce Fransızca Arapça ve Türkçe dillerinde basılmıştır. Rehberde Gebeliği Önleyici Yöntemler, Meme ve Rahim Kanseri ve Erken Teşhis, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Menopoz konuları işlenmiştir. Rehber göçmen sağlığı üzerine çalışan kurumlara dağıtılmıştır. Ayrıca rehbere herkesin erişebilmesi için web sayfamıza linki eklenmiştir.
#DirectAidProgram
#AustraliaInTurkey