Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı 1. Hafta Eğitimleri

Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı 1. Hafta  Eğitimleri Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı 1. Hafta  Eğitimleri Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı 1. Hafta  Eğitimleri Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı 1. Hafta  Eğitimleri Göçmen Kadınlar ve Üreme Sağlığı 1. Hafta  Eğitimleri

Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim Sağlık Vakfı’nın yürütücülüğünü yaptığı, Avustralya Hükümeti tarafından finanse edilen ve Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı’nın Avusturalya Büyükelçilik kanalıyla yönetilen Doğrudan Yardım Programı #DirectAidProgram (DAP) hibe programı kapsamında desteklenen 'Kumkapı Bölgesindeki Düzensiz Göçmen Kadınların Üreme Sağlığı Hizmetlerinin Erişimlerinin Artırılması” isimli projemizin 7 hafta sürecek eğitim modülü 3 Nisan 2018 tarihinde başlamış bulunmaktadır.  28 Mart Salı günü, göçmen kadınlarla “Kumkapı Göçmen Kadın Dayanışma Merkezi”nde ilk tanışma toplantımız yapılmıştı.İlk tanışma toplantısında katılımcıların eğitimlerden beklentileri, genel sağlık sorunları hakkında görüşme yapılmıştı. Bu hafta ise "Üreme Organlarımız Nerede ve Nasıl Çalışır " başlıklı 1. eğitimin  ilk oturumu Suriyeli ve Iraklı göçmen kadınlara, ikinci oturumu ise Afrika kökenli göçmen kadınlara yapıldı. Programın  sonunda katılımcılar konuyla ilgili sorular sordu. Üreme Sağlığı Eğitim Programının Eğitmenliğini Halk Sağlığı Uzmanı Sn. Doç Dr. Özlem ÖZKAN yapmıştır.
#DirectAidProgram
#AustraliaInTurkey