Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Bildiri Ödülü Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Bildiri Ödülü

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği'nin (HASUDER) her sene  düzenlediği  Halk Sağlığı Kongresine bu yıl da Vakfımız desteklerini devam ettirdi. 14-17 Aralık 2023 tarihleri arasında Antalya'da  gerçekleşen 7. Uluslararası ve 25. Ulusal Halk Sağlığı Kongresi'nin ana teması "Cumhuriyetin 100. Yılında Halk Sağlığı : Geçmişten Geleceğe" idi.  Vakfımızın genç bilim insanlarını desteklemek, cinsiyet, engellilik, etnik köken, dil, yoksulluk, göç, yerinden edilme gibi nedenlerle dezavantajlı durumda olan grupların sorunlarına  yönelik çözüm önerilerini ortaya koyan araştırmalardan hazırlanmış bir bildiriye  “Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Bildiri Ödülü”   verileceği kongre öncesi duyurulmuştu. Bu seneki bildiri ödülünü  "Hastanede Doğum Yapan Suriyeli Kadınların Fetal-Maternal ve Doğurganlık Özelliklerinin Değerlendirilmesi başlıklı bildirileri ile Batu Ersavaş ve Zehra Kılınç kazandı. Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.