Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Bildiri Ödülü Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Bildiri Ödülü

Halk Sağlığı Uzmanları Derneğinin (HASUDER) her sene Aralık ayında düzenlediği Halk Sağlığı Kongresinde , cinsiyet, engellilik, etnik köken, dil, yoksulluk, göç, yerinden edilme gibi nedenlerle dezavantajlı durumda olan grupların sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini ortaya koyan araştırmalardan hazırlanmış bir bildiriye “Dr. Hafız Cemal Lokmanhekim ve Eşi Sabiha Lokmanhekim Sağlık Vakfı Bildiri Ödülü” verilmektedir. 2022 Yılında 6. Uluslararası  24. Ulusal Halk Sağlığı Kongresinde bu yıl Kadir Onur Şimşek ve Nuray Özgülnar'in Seks İşçilerinin Sağlık Haklarının Değerlendirilmesi: Niteliksel Bir Çalışma adlı bildirisi ödüle  değer bulunmuştur. Bildiriyi sunanlar 2023  yılında yapılacak Halk Sağlığı Kongre’sinde ücretsiz kayıt ve konaklama hakkı kazanmıştır.

up