Çocuklara Yönelik Sağlık Taraması

Çocuklara Yönelik Sağlık Taraması Çocuklara Yönelik Sağlık Taraması Çocuklara Yönelik Sağlık Taraması Çocuklara Yönelik Sağlık Taraması Çocuklara Yönelik Sağlık Taraması

16 Kasım 2019 Cumartesi tarihinde vakfımızın İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı ile birlikte ortak çalışmalar yürüttüğü İNSEV Sefaköy Toplum Merkezi’nde çocuklara yönelik beslenme eğitimi ve sağlık taraması yapıldı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Genç Kızılay Kulübü ve Hemşire Öğrenciler Derneğinin düzenlediği “Dersimiz Beslenme” eğitim ve sağlık taraması programında ilkin çocuklara sağlıklı beslenme nedir ,besin çeşitleri nelerdir, sağlıklı beslenmede nelere dikkat edilmesi gerekir gibi kısa bilgileri içeren bir sunum yapıldı. Ardından çocukların boy ve kiloları ölçüldükten sonra yaş gruplarına göre ideal boy ve kiloların yüzdelik dilimlerini içeren (persentil) tablolar ile karşılaştırılması yapıldı. Yüzdelik dilimi sınırda ya da üstte olan çocukların velilerine bu konuda bilgilendirilme yapıldı. Programın sonunda çocuklara meyveler ikram edildi. Çocukların gelişimlerini takip etmek açısından çok önemli olan bu program için katkıda bulunan İ.Ü. Cerrahpaşa Genç Kızılay Kulübü ve Hemşire Öğrencileri Derneği üyelerine vakfımız adına teşekkür ederiz.